Over Sweet Rebelles

Je kind is een rebel: lief, maar met een innerlijke strijd

Over Sweet Rebelles

Hoi, ik ben Jessica Hol, en als babycoach en babyconsulente help ik jou om je leven met je baby makkelijker en mooier te maken. Want het kan soms best tegenvallen als alles na je bevalling anders loopt dan verwacht, omdat je baby veel huilt of slaapproblemen heeft. Je bent de hele dag bezig met je baby en je houdt nergens anders tijd en energie voor over. Je probeert van alles, maar er lijkt geen verbetering te zijn. Je bent moe en wordt steeds onzekerder.

Je komt misschien zelfs in het ziekenhuis terecht, omdat je baby zoveel huilt dat je bang bent dat er iets mis is. In sommige gevallen wil de kinderarts in het ziekenhuis je baby een paar dagen daar houden voor observatie of om je baby weer in een slaapritme te krijgen. Naar, want als ouder wil je bij je kind zijn. En het is nog vervelender als ze in het ziekenhuis zeggen dat er niks aan de hand is en je baby heel rustig was. Wat nu? Ligt het aan jou? Je wordt nog onzekerder. Want in het ziekenhuis ging het wél goed. Waarom lukt het thuis dan niet? Doe je het verkeerd?

Sweet Rebelles - foto over mij

“Het was fijn dat Jessica thuis meekeek, een uitgebreide vragenlijst liet invullen en een persoonlijk plan opstelde. Ook was het fijn dat ze bereikbaar was via de app en mail voor vragen. Dit heeft me erg geholpen.”

Had ik zelf maar een babycoach gehad toen ik moeder werd

Als moeder van twee kinderen weet ik hoe zwaar het kan zijn om voor een baby te zorgen. En als je baby ook nog eens veel huilt, slecht slaapt, of onrustig of erg alert is, wordt het nog moeilijker. Dat heb ik zelf ervaren met mijn eerste kind. In de kraamweek ging alles best goed, maar daarna huilde mijn dochter de hele dag. En de kraamhulp was weg, dus ik was op mezelf aangewezen. Voor mij was er helemaal geen roze wolk. Het was vooral moeilijk. We zochten hulp, maar we werden van het kastje naar de muur gestuurd. Want huilen hoorde er nou eenmaal bij. Ik deed alles wat ik kon, maar er kwam geen verbetering.

Achteraf denk ik: had ik toen zelf maar een babycoach gehad om mij te helpen. Dan had ik geweten dat het aan de fles had kunnen liggen, waardoor mijn dochter overmatig last had van reflux. Of ik had een draagdoek kunnen proberen. Maar ik had geen idee en er was niemand die me hierbij hielp.

Uiteindelijk ben ik daarom, naast mijn werk als kinderverpleegkundige, de opleiding tot babyconsulent gaan doen. Want ik wist hoe zwaar het is met een baby die veel huilt of slecht slaapt. En ik vond dat de begeleiding voor ouders véél beter kon. Je krijgt namelijk veel verschillende adviezen en eigenlijk helpen ze allemaal niet. Je bent bang dat het aan jou ligt en je onzekerheid wordt steeds erger.

“Door Jessica’s hulp zagen we veel verbetering. Ook van onze ouders, die oppassen wanneer wij werken, kregen we te horen dat de baby makkelijker slaapt, beter drinkt en veel vrolijker is.”

Babycoaching: leer weer op jezelf vertrouwen

Mijn doel als babycoach is om jou als ouder weer in je kracht zetten en je laten zien dat je kan vertrouwen op je intuïtie. Want je weet wel wat je kind nodig heeft. Maar door je onzekerheid twijfel je steeds aan jezelf en kom je in een negatieve spiraal terecht. Ik help je weer op weg naar positiviteit. En voor een consult kom ik altijd bij je thuis. Zo zijn jullie in je vertrouwde omgeving en blijven jullie in je eigen ritme.

Mijn kwalificaties

Naast mijn werk als babyconsulent, werk ik al sinds 2002 als kinderverpleegkundige op een algemene kinderafdeling. Omdat ik het zo leuk vind om ouders te begeleiden, heb ik de opleiding Video Interactie Begeleiding gevolgd. Daarna heb ik de opleiding tot babyconsulent en de opleiding tot docent babymassage afgerond. In 2014 ben ik voor mezelf begonnen met Sweet Rebelles. Ik vind het geweldig dat ik ouders nu nog beter kan begeleiden op de manier die bij hen past.

Meer weten?

Neem contact met me op.