babyconsulent Sweet Rebelles

Babyconsulent


Is je kindje ook zo onrustig of huilt het veel?
Ben je toe aan ritme en regelmaat of wil dit maar niet lukken ?
Wil je na een lange ziekenhuis opname je kindje beter leren kennen?
Vraag je je soms af of er iets met je kindje aan de hand is?
Valt je kindje moeilijk in slaap of doet je kindje hazenslaapjes?
Is je zwangerschap of bevalling niet helemaal gelopen zoals je gedacht had?
Wil je gewoon weer blij zijn en genieten?


Herkent u zichzelf in één of meerdere punten dan kan de babyconsulent u helpen.

Je kunt bij mij o.a terecht voor:


  • Overmatig huilen of onrust
  • Darmkrampjes of voedingsproblemen ( waaronder spugen)
  • Slaap en /of ritmeproblemen
  • Advies bij inbakeren en de rekbare draagdoek
  • Couveuse nazorg
  • Na een (langdurige) ziekenhuisopname
  • Coachen met beelden
  • Dunstan babytaal (medio 2015)
  • Of gewoon als steuntje in de rug

Ieder kindje is bij mij uniek en vertelt zijn eigen verhaal


Hoe ga ik te werk?

Ik begin met een uitgebreid vragenformulier die jullie krijgen via de mail en voor mij mogen invullen en terug sturen . Hierdoor krijg ik goed inzicht in jullie situatie (zodat we tijdens het huisbezoek direct aan de slag kunnen). Bij het eerste contact maken we gelijk een afspraak voor een huisbezoek, op een moment en tijdstip dat het jullie uitkomt. Tijdens het huisbezoek kan het zijn dat ik gelijk praktische tips en adviezen geef waar je direct mee aan de slag kan. Ook kan het dat ik ondersteunende middelen inzet (zoals coachen met beelden, inbakeren, draagdoek etc). Van wat er in het huisbezoek aan bod komt maak ik een plan van aanpak . Met praktische tips en inzichten. En altijd met respect voor jullie visie, leefstijl en jullie wensen. We houden daarna intensief contact , de manier waarop en hoe vaak dit plaats vindt bespreken we vooraf met elkaar. Ik begeleid jullie net zo lang totdat jullie je weer vertrouwd voelen in de nieuwe situatie en de vraag beantwoord is of het probleem is aangepakt.

Als tijdens een consult blijkt dat ondersteuning van uw huisarts of andere zorgverlener wenselijk is, dan kan ik in overleg met u contact opnemen met uw huisarts of andere zorgverlener.


Wat is een babyconsulent?

De babyconsulent is een gespecialiseerde verpleegkundige op het gebied van ouder- en kindzorg en is aangesloten bij het netwerk Babyconsulenten Nederland. Babyconsulenten streven naar een baby, een ouder en een gezin in balans. Zij hebben ruime ervaring en kennis over de ontwikkeling van een baby, de lichaamstaal en interactie, (borst)voeding en lichamelijke klachten. Daarnaast leert de babyconsulent je eigen kracht als ouder kennen en word je zelfvertrouwen in je ouderschap groter.

Bij de begeleiding sta ik als professional naast jullie en staat jullie gezin centraal. De begeleiding van de babyconsulent is aanvullend op de zorg zoals die door huisarts, kinderarts en consultatiebureau verleend wordt.